Hekser og gjenferd på hesteryggen.

Postet av Morger Rideklubb den 10. Nov 2014

Søndag 9 november møtte det opp mange skumle skapninger for å hoppe hinder på Rauland Ridesenter. Det årlige Halloweenstevne hadde fristet mange til å kle seg ut både skummelt og fantasifullt. I den første klassen var hinderene 20 cm, så her hadde det møtt opp flere mindre erfarene ryttere som ville vinne sin første rosett. I tillegg var det mange som benyttet sjansen til å prøve en liten runde på egenhånd. Etterpå satt vi opp hinderene til 40 cm og de som var litt mer erfarene fullførte noen flotte runder på egenhånd. I kafeen kunne tilskuerne kose seg med kaker og pizzasnurrer. Etter at alle hadde ridd ble det utdeling av rosetter og tre premier for kostymer; morsomste kostyme, mest oppfinnsomme kostyme og beste halloweenkostyme. Flott at så mange la mye arbeid i å kle seg ut!
Alle de flotte deltagerene!


Vinnere: Beste Halloweenkostyme, mest oppfinnsomme kostyme og morsomste kostyme.
0 Kommentar

Rideskolestevne på Rauland Ridesenter

Postet av Morger Rideklubb den 21. Okt 2014

Alt fra Pippi til prinsesser på ridestevne!
Lørdag 18 og søndag 19 oktober dro Rauland Ridesenter i gang dressur og sprangstevne for både små og store. Dette var en flott mulighet for de uten noe særlig erfaring til å prøve seg på stevne, og en fin anledning til å trene for de som var litt mer rutinerte. Lørdagen ble det konkurrert i dressur i klassene ryttertest RLD1, LC:1 og LB:4. Søndagen ble det konkurrert i sprang i klassene 20cm og 40 cm med leier, Clear round, 60cm, 80 cm og 90 cm i feil og stil. Mange stilte til start og vi fikk se mange flott gjennomførte runder. Her fikk ungenehjelp og tips til å gå banen, og det var en stor gjeng som gikk rundt. Tusen takk til Sigrid og de andre på ridesenteret for at dere drar i gang aktiviteter. Her er noen bilder fra søndagen.
Premie for beste kostyme!

0 Kommentar

Saftig og god gulrotkake.

Postet av Morger Rideklubb den 2. Okt 2014

Dette holder til en langpanne:

8 egg
6 dl sukker
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts salt
2 ts vaniljesukker
3 dl olje, for eksempel maisolje eller soyaolje
10 dl finraspet gulrot

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i mel, bakepulver, kanel, salt og vaniljesukker. Rør røra glatt. Rør inn olje og til slutt gulrot. Ha i langpanne og steikvad 180 grader i ca 45 minutter.

Fyll:
2 pakker kremost naturell
100 gram smør
250 gram melis
1 ts vaniljesukker
noen dråper sitron

Bland alle ingrediensene godt med for eksempel miksmaster. Vent til kaken er kald før du tar på fyllet.
Pynt med for eksempel daimkuler... nam,nam. 

0 Kommentar

Små og store på stevne på Mule.

Postet av Morger Rideklubb den 2. Okt 2014

Søndag 28 september dro vi i gang et lite stevne i Særensgrend for å skape litt aktivitet i uformelle omgivelser. Tanken er jo  å lure litt flere ut av sofaen og ut på stevner, og da må man begynne i det små. Fem av jentene hadde vært på ponnileir med ponniene sine på Mule i hele helga, så stevnet ble en fin avslutning. Mange søsken og andre interesserte hadde tatt turen, og til sammen var vi over 30 stykker.  For noen var det første gang på en ridebane, mens andre har ridd i mange år. Vi hadde en trail leieklasse hvor man skulle lose hesten igjennom en bane med ulike hindringer og utfordringer bl. a bommer, pressening, bro, kjegler, rygging, trav over hinder, dekk osv.

Neste klasse var trailriding, skritt og trav. Her skulle deltagerene ri den samme løpa som de hadde leid tidligere. Man får poeng for hvert hinder etter som hvor lydig hesten passerer hinderet. Den med flest poeng vinner.Etter en pause med grilling, is og kake hadde vi en liten sprangbane hvor mange gjennomførte en flott runde, enten i skritt eller trav med leier eller i galopp på egen styring. Alle som var med fikk flotte sløyfer og premier.
Tusen takk for en kjempekoselig dag til alle som møtte opp. Neste gang håper vi flere tør å ta turen!
0 Kommentar

Staller tilknyttet Morger Rideklubb

Postet av Morger Rideklubb den 14. Aug 2014

Morger rideklubb har medlemmer i et stort geografisk område. Her presenterer vi noen av stallene som har medlemmer som tilhører Morger Rideklubb
Rauland Ridesenter:
Rauland ridesenter er klubbens største stall med rideskole, helgekurs og rideleire. Der er det ridehall og utebane, og klubben arrangerer hvert år flere stevner her. Se mer på www.raulandridesenter.no


Vinjesvingen ridebane:Her ligger det en nylig anlagt ridebane på 20m X 40m som medlemmene kan bruke. Ta kontakt med Britt Rønningen, tlf 97095072 for veibeskrivelse og avtale om bruk.

0 Kommentar

Dette er Morger Rideklubb

Postet av Morger Rideklubb den 14. Aug 2014

Morger Rideklubb e en ganske liten klubb, men vi jobber for å bli flere! Rideklubben har medlemme i flere fylker, men hovedvekten av medlemmene og de flest aktivitetene skjer i Vinje i Telemark.
Klubben er heldig og har et samarbeid med Rauland ridesenter som har både ridehall og utebane. Der arrangerer vi stevner igjennom året. Klubben har og en feltrittsbane som ligger noen kilometer fra Rauland Ridesenter. Vi har medemmer som driver med mange ulike aktiviteter, både dressur, sprang, feltritt, kjøring, kløving, turriding, westernriding, frihetsdressur osv. Vi vil være en klubb for alle som er interessert i hest, ikke bare de som driver med konkurranser. Har du forslag til aktiviteter, send gjerne inn forslag!Mail: morgerrideklubb@yahoo.noStyret i Morger består i 2017 av:

Leder: Guro Bitustøyl: 41569539
Nestleder: Tone Gulliksen Øy: 97193424
Styremedlemmer: Wenja Rui, Annette Lie, Åsne Lien.

Varamedlemmer: Tonje Røisgaard, Ruth Heidi Vaagen.

Ungdomsrepresentant/ rytterrepresentant: Kristine Kaldråstøyl


0 Kommentar

Welshshow på Vallemyrene 30 august!

Postet av Morger Rideklubb den 11. Aug 2014
Norsk Ponniavlsforening, NPA holder show for alle welsh rasene, welsh partbreed og sportsponni med fullblod i seg. Her blir det utstilling og bruksklasser, bla kjøring riding for små barn med leier og sprang. En artig mulighet til å konkurrere og treffe andre ponnientusiaster. Påmeldingsfrist 15 august. Se mer på www.ponniavl.no

0 Kommentar

Vi ønsker oss flere medlemmer!

Postet av Morger Rideklubb den 3. Aug 2014

Morger Rideklubb er en liten klubb, men vi vil bli flere! I klubben vår har vi medlemmer med forskjellige interesser, både sprang, dressur, kjøring, feltritt, westernriding, turriding, Natural horsemanship osv. Vi har plass til alle og prøver å få til arrangementer for både liten og stor. Er det noe DU er interessert i kanskje vi kan arrangere noe som passer for deg. Jo flere medlemmer vi får, jo mer gøy kan vi finne på. Vil du melde deg inn? Send en mail med navn, alder, adresse og telefonnummer til morgerrideklubb@yahoo.no.
Vi ønsker alle nye medlemmer velkommen!0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline