Trailhelg 23-24 mai

Postet av Morger Rideklubb den 10. Apr 2015

Trailhelg på Rauland Ridesenter 23 og 24 mai.

med Heidi Lysdahl og Lise Stokke.

Helgen 23 og 24 mail lager vi i stand et lite trail kurs med stevne.

Trail har opprinnelse fra U.S.A hvor man begynte å konkurrere mot hverandre i de oppgavene en god westernhest skulle kunne. En god hest skal styres med lett tøyle og vekt og sjenkel skal gjøre mesteparten av jobben. Hesten skal kunne flytte både framparten og bakparten, og den skal lydig passere ulike hindringer og utfordringer på veien. Mange av momentene i trail er de samme som i gymkhana, men det gjelder å være nøyaktig og presis og banen går ikke på tid.

Lørdag fra 09.00- ca 16.00, med lunsj rund klokka 12.00

På lørdagen vil alle ha to økter hver med undervisning. Den første økten skal man øve på å styre hesten fra bakken ved hjelp av grime og leietau. Dere skal lære å flytte hestes frampart og bakpartsamt rygge og bøye hestens hode. Hesten skal og følge deg igjennom ulike hindringer.

I neste økt skal man ri, og da øve på de samme momentene, og vi skal øve på å passere ulike hindringer for eksempel pressening, bro, bommer, port osv.

Søndagen starter stevnet klokka 11.00.

Søndagen blir det stevne med disse klassene:

Trail in hand er en westernklasse hvor man får ulike hindringer man kan møte når man jobber med hesten sin på en ranch. I denne klassen skal hesten ha grime og leietau, og den skal leies igjennom banen. Her testes lydighet og hvordan hesten møter nye ting. En fin klasse for å gjøre hesten kjent med banen, samt for unghester og for de som ikke har startet så mye før.

Trail Skritt og trav: Her skal man ri igjennom en bane etter et gitt mønster. Det vil være noen steder man skal skritte, noen steder man skal trave.

Dersom nivået på deltagerene er ulikt lager vi to vansklighetsgrader på stevne, hvor den vanskligste klassen og vil inneholde sideførende bevegelser, rygging i vinkel, og gallopp.

Hindringene man vil møte i alle konkurransene vil være: Pressening, ei lita tre bro, flytte en gjenstand fra et sted til et annet, port, sikksakk- riding, rygging, bommer , dekk, et bitte lite hinder og en firkant man skal snu 360 grader i.

Dette er kjempegod trening for både hest og rytter og vi håper mange tar utfordringen å prøver noe nytt. Uansett hvilken gren du egentlig driver med har samspillet med hesten godt av denne utfordringen! Det er ingen krav til ferdigheter uten at man har prøvd å ri noen ganger og prøvd å trave. Men dette er og gøy selv om du har ridd lenge. Det er lov å ta med egen hest om man har, eller man kan låne av Rauland Ridesenter gratis.

Pris: Kurs lørdag og stevne søndag:

600 kroner inklusiv lunsj lørdag for medlemmer.

700 kroner inklusiv lunsj lørdag for ikke medlemmer.

Oppstalling Oppstalling boks kr 300,- pr døgn inkl. grovfôr
Oppstalling spilt Kr 200,- pr døgn eks. fôrOppstalling boks kr 300,- pr døgn inkl. grovfôr
Oppstalling spilt Kr 200,- pr døgn eks. fôr 250 kr( boks) 200kr (spilt) ev. grovfor 50 kr i tillegg.

All deltagelse skjer på eget ansvar. Alle må bruke hjelm under håndtering av hest fra bakken og under ridingen.

Påmelding/ spørsmål til Heidi Lysdahl tlf 95234646 eller morgerrideklubb@yahoo.no

Velkommen til deg med en cowgirl/cowboy i magen!