Trailstevne med trening Lørdag 30 September

Postet av Morger Rideklubb den 4. Sep 2017

Lørdag 30 september lager vi i stand et lite trail stevne med mulighet til å trene litt og få litt undervisning før stevne starter på feltrittsbanen i Rauland.

Trail har opprinnelse fra U.S.A hvor man begynte å konkurrere mot hverandre i de oppgavene en god westernhest skulle kunne. En god hest skal styres med lett tøyle og vekt og sjenkel skal gjøre mesteparten av jobben. Hesten skal kunne flytte både framparten og bakparten, og den skal lydig passere ulike hindringer og utfordringer på veien. Mange av momentene i trail er de samme som i gymkhana, men det gjelder å være nøyaktig og presis og banen går ikke på tid.

Lørdag fra 10.00- ca 12.00: Vi trener på de hindrene som skal være med i stevnet og Heidi Lysdahl gir tips og råd om hvordan man skal gå fram og hvordan man presenterer hesten for de ulike hinderne.

Ca klokka 12 tar vi en lunsjpause hvor vi tenner bålpanna slik at man kan varme seg litt og grille litt hvis man vil. Alle må ta med seg lunsj selv.

Stevnet blir klokka 13.00 og det blir disse klassene:

1: Trail in hand er en westernklasse hvor man får ulike hindringer man kan møte når man jobber med hesten sin på en ranch. I denne klassen skal hesten ha grime og leietau, og den skal leies igjennom banen. Her testes lydighet og hvordan hesten møter nye ting. En fin klasse for å gjøre hesten kjent med banen, samt for unghester og for de som ikke har startet så mye før.

2:Trail Skritt og trav: Her skal man ri igjennom en bane etter et gitt mønster. Det vil være noen steder man skal skritte, noen steder man skal trave.

3:Trail skritt, trav og galopp: Dette er den vanskeligste klassen og den vil inneholde sideførende bevegelser, rygging i vinkel, og galopp i tillegg til alle de andre hindrene som er med i alle klassene.

Dommer blir Lise Stokke.

Hindringene man vil møte i alle konkurransene vil være: Presenning, ei lita tre bro, flytte en gjenstand fra et sted til et annet, port, sikksakk- riding, rygging, bommer, lydpost, et lite hinder, stå stille, gardin, kumlokk, av og på-stigning og en firkant man skal snu 360 grader i.

Dette er kjempegod trening for både hest og rytter og vi håper mange tar utfordringen å prøver noe nytt. Uansett hvilken gren du egentlig driver med har samspillet med hesten godt av denne utfordringen! Det er ingen krav til ferdigheter uten at man har prøvd å ri noen ganger og prøvd å trave. Men dette er og gøy selv om du har ridd lenge.

Pris:

 Trening før stevnet: gratis.

Startavgift 100 kroner pr. klasse.  TA MED KONTANTER!

Det blir deltagersløyfe til alle pluss vanlig premiering.

All deltagelse skjer på eget ansvar. Alle må bruke hjelm under håndtering av hest fra bakken og under ridingen.

Påmelding innen 24 september til Annette Lie :  annette.lie@hotmail.com eller sms 45262130

Ved evt spørsmål kontakt Heidi Lysdahl tlf 95234646


Velkommen til deg med en cowgirl/cowboy i magen! :D 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline